Unents Maestro

Er is door de leden van de Koninklijke Harmonie M.V.C. en de medewerkers van Udenhout onder Zeil hard gewerkt om de grote tent om te bouwen tot een grandioos mooie feesttent.

De verwachtingen waren hooggespannen er was ’n gezonde rivaliteit tussen de kandidaten dus alles was gereed om er een mooi feest van te maken.

De kandidaat dirigenten waren al op tijd aanwezig en verzamelden zich in de heuse greenroom die voor hen ingericht was.

Precies acht uur was het zover Tom Koster, dirigent van de Koninklijke Harmonie M.V.C. begon met Coldplay on Stage en de avond was begonnen. Voor een publiek van bijna 700 mensen konden de dirigenten laten zien wat ze in huis hebben. Wie zou het gaan worden? Kees Weijtmans die het logo van MVC voor de gelegenheid op de rug van zijn witte blouse had laten drukken, of Fons van der Lee die tonpraoter die wel gewend is aan publiek voor hem. Ook Anne van den Brand die ’n thuiswedstrijd speelde als medeorganisator van de KPJ Udenhout was getipt. Het publiek werd daarna even stil wie kwam nu op het podium? Het was Marja van Vugt (’t Plein). In een spontane bui had ze een mail gestuurd aan Karin Bloemen en was prompt uitgenodigd om ’n jurk te komen passen. Strak zette ze het orkest op het juiste tempo en ze zou hiermee een goede kans maken op n finaleplaats. Edwin (Si’Legno) de Laat presenteerde zich in een spetterend kostuum en wist het orkest ook strak te leiden. Daarna was het de beurt aan Els van der Meulen die het orkest heel precies leidde. En iedereen voelde het al aankomen; dit gaat lastig worden voor de jury. Zou Super Mario (Ruud) Oerlemans met de eer gaan strijken? Uitgedost in het Super Mario pak ging hij helemaal op in het stuk. Pieter Michielsen van Udenhout-Centraal ging in full swing aan de slag met het orkest. Tijdens de optredens van alle kandidaten leefde het publiek enorm mee.

Kort voor de pauze was er nog een verrassing voor de Koninklijke harmonie M.V.C.: Loco Burgemeester de Ridder was speciaal gekomen om de vereniging ter ere van het 175 jarig jubileum de Tilburg Trofee uit te reiken. Dit is ’n prijs die maximaal 1 keer per jaar wordt uitgereikt aan instellingen en verenigingen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor Tilburg. Voor MVC telt hierin het scholenproject maar ook de betrokkenheid bij vele activiteiten in Udenhout.

Na de pauze mochten Edwin de Laat, Els van der Meulen en Marja van Vugt door in de finale. De vakjury vond dat zij de beste drie waren. Later wees het publiek Marja van Vugt aan als de winnaar van de Publieksprijs.

Het publiek had het goed gezien en gehoord want ook de vakjury o.l.v. Sef Pijpers jr. was het met die uitslag eens. De titel UNENTS MAESTRO 2017 ging naar Marja van Vugt.